قالب وردپرس افزونه وردپرس

از حضور تشریفاتی ایران تا حضور عملیاتی ترکیه در نمایشگاه کتاب فرانکفورت

turkey-frankfurt-book-fairبراساس سند چشم‌انداز ۱۴۰۴، ایران باید تا ۱۲ سال دیگر، نخستین کشور منطقه در عرصه کتاب باشد.ترکیه، جدی‌ترین رقیب منطقه‌ای ایران در عرصه کتاب است. در سال ۲۰۱۰، ایران ۶۵۰۰۰ عنوان کتاب منتشر کرد اما ترکیه تنها توانست ۳۵۰۰۰ عنوان کتاب منتشر کند.
در دهه اخیر، ترکیه رقابتی تنگاتنگ را با ایران آغاز کرده که یکی از عرصه‌های آن، ترجمه معکوس و حضور در بازارهای جهانی کتاب است.
امسال، مسؤولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام کرده‌اند حضوری متفاوت در نمایشگاه بین‌المللی کتاب فرانکفورت دارند. براساس داده‌های رسمی نمایشگاه کتاب فرانفکورت ۲۰۱۳، ایران با ۲۰ غرفه و ترکیه با ۶۵ غرفه در نمایشگاه حاضر شده.
از ۲۰ غرفه ایران، تنها شش غرفه متعلق به ناشران (انتشارات علمی فرهنگی، عرفان، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، نظر، پانیذ مهر ایرانیان و شباویز) است و در ۱۴ غرفه بقیه، انجمن‌ها، مؤسسات و سازمانها حضور دارند.
از ۶۵ غرفه ترکیه، ۵۵ غرفه متعلق به ناشران است و از بین ده غرفه دیگر، سه غرفه متعلق به آژانس‌های ادبی است. (آژانس‌های ادبی دلالتگر نویسندگان به ناشران هستند.)
بنابرین ناشران ترکیه‌ای که تعداد عناوین کتاب‌های آن حدود نصف ایران است، نه برابر ناشران ایرانی در مهمترین بازار جهانی کتاب، حضور یافته‌اند.
از سوی دیگر، دست‌اندرکاران حاشیه‌های نشر کتاب ایران، حدود دو برابر ترکیه، در این نمایشگاه حاضر شده‌اند.

آیا با روند موجود، تا ۱۲ سال دیگر، ایران می‌تواند جایگاه فعلی کتاب خود را در منطقه حفظ کند؟

مطلب پیشنهادی

قهرمان‌کشی ـ نگاهی به فیلم سینمایی «مزار شریف» حسن برزیده

یکی از نیازهای روزگار ما، معرفی «قهرمان‌»ها به جوانان و نوجوانان است. غربیها در قهرمان‌سازی، …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *