قالب وردپرس افزونه وردپرس

مادری در ملٱ عام!

ماجرای اخیر خانم Naeimeh Eshraghi و دخترش نعیما طاهری، بعد از همه کش و واکش‌های سیاسی، جنبه‌های دیگری نیز دارد:
۱ـ از منظر علوم ارتباطات، خانم اشراقی سواد رسانه‌ای لازم را برای کاربری شبکه‌های اجتماعی مجازی ندارد. ناتوانی ایشان در تفکیک میان محیط عمومی و حریم خصوصی، علت اساسی این ماجرا بود. خانم اشراقی هم داغ‌ترین خبرهای پنهان سیاسی با ابعاد بین‌المللی را برای همه کاربران منتشر می‌کند و هم احساس شخصی شادی یک مادر از دیدن موفقیت دختر خود را!
۲ـ از منظر علم حقوق، دور نگه داشتن خانواده مقامات دولتی از چشم رسانه‌ها، دغدغه‌ایست که در برخی کشورها، به ممنوعیت قانونی انجامیده است. متاسفانه در کشور ما، قانونی برای ممنوعیت انتشار تصاویر همسر و فرزندان مقامات دولتی وجود ندارد و اگر عکاس یا تصویربرداری موفق با تهیه تصویری از آنان بشود، می‌تواند بدون رضایت آنان، این تصاویر را منتشر کند. حمایت از حریم خصوصی مقامات دولتی، دغدغه مهمی است که باعث می‌شود زندگی خصوصی آنان، تحت‌الشعاع مسؤولیت‌های سیاسی قرار نگیرد.
۳ـ ار منظر روانشناسی، تمایل افراد به مداخله در عرصه‌های غیرتخصصی، زمینه‌ساز اساسی این ماجرا بوده است. اگر آن روز که روزنامه‌ها تصویر مادر کارشناس در امور نفتی را، به عنوان یک چهره سیاسی در صفحه اول خود منتشر نمی‌کردند، امروز، تصویر دختر این مادر، از صفحه فیس‌بوک او، حذف نمی‌شد. در واقع تمایل روانی برخی خویشاوندان امام خمینی به سود جستن از سرمایه اجتماعی ایشان، زخم پیشینه‌داری است که بار دیگر، سر باز کرد.
۴ـ از منظر تربیتی، تعارض فرهنگی میان پوشش مادر و دختر، به یک دستکاری ناشیانه فوتوشاپی توسط مادر در عکس دختر انجامید که افشای این جعل، ماجرا را دامنه‌دار کرد. در واقع، مادری که نتوانسته بود دخترش را به پوشیدن لباس مطلوب خود قانع کند، با یک نرم‌افزار، این لباس دلخواه خود را بر تن دخترش کرد!

مطلب پیشنهادی

قهرمان‌کشی ـ نگاهی به فیلم سینمایی «مزار شریف» حسن برزیده

یکی از نیازهای روزگار ما، معرفی «قهرمان‌»ها به جوانان و نوجوانان است. غربیها در قهرمان‌سازی، …

۶ دیدگاه

  1. سلام
    برادر بزرگوار ضمن تشکر از نگاه نکته سنجتان، مطلب شما در پایگاه خبری تحلیلی “ایران فردا” منتشر شد:
    http://www.ifpress.ir/News/3197/%D9%85%D8%A7%D8%AF%D8%B1%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D9%85%D9%84%D9%B1-%D8%B9%D8%A7%D9%85!

  2. واقعا این خانوم سواد استفاده از شبکه های اجتماعی رو ندارد

  3. فرزند امام بودن به ژنتیک نیست که به ایدلولوژیه .

  4. با سلام . نکته بسیار مهمی در این ماجراوجود دارد . یکی از نوادگان مرحوم امام در سرزمین شیطان بزرگی که ملت سی و اندی سال است روز و شب نفرین و مرگ را تقدیمشان می کنند چه می کند ؟ بنده و بسیاری دیگر از هم وطنانم در لایه هایی از این اجتماع زندگی می کنیم که وقتی می گوییم مرگ بر آمریکا دیگر برایمان قابل هضم نیست که ببینیم فرزندان مسوولان در ینگه دنیا افتخار افرینی می کنند . دوست گرامی پیچش موی این مطلب همین است که آخر مرگش را ما می گوییم اما حیاتش نصیب دیگران می شود . این را چه کنیم جناب دانای کل ؟ تکلیف ما را روشن کنند عزیزان که این مرگ بر آمریکا هم ایا مانند سایر شعارها فقط شعار است ؟

  5. باسلام
    آقای سرشار، اول اینکه به عنوان یک مادر یک گله از شما دارم. تا جایی که می دانم، عبارت “در ملاء عام” برای کارهای منفی استفاده می شود و ترکیب آن با واژه ی مقدس “مادر” دور از سلیقه و انصاف است. دوم اینکه، نوع پوشش این خانم به هیچ عنوان مورد تایید من نیست. اما کاش کمی هم به جایزه ای که این خانم دریافت کرده پرداخته می شد. مگر از پیامبر نقل نشده که جهت آموختن علم تا چین هم باید رفت؟ در ضمن بعنوان مادر یک نوجوان باید بگویم که نمی توان شکاف فرهنگی ایجاد شده بین ما و فرزندانمان را انکار کرد. درکی که نسل ما از عبارت “مرگ بر امریکا” دارد بهیچ عنوان برای آنها قابل لمس نیست. بخصوص با خبرهایی که این روزها می شنویم شاید باید نگاهی دوباره به شعارهایمان بیندازیم.(قابل توجه هموطن عزیز”گرجی”)

  6. با سلام-به نظر من فرزندان امام عزیز باید بدونند که زیر ذره بین نگاه دیگران قرار دارند و باید بیشتر از دیگران مواظب رفتار و حجاب و سایر اعمالشون باشند.مگه نمیشه هم حجاب داشت هم درس خواند.من خودم جند سال در خارج از کشور زندگی کردم و دانشجویانی رو دیدم که از همه نظر الگو بودند و با اعتقاداتی راسخ به خارج رفتند و درس خواندند و با پشتوانه علمی و با اعتقاداتی راسخ تر از قبل به کشور بازگشتند.جمع این دو با هم ضدیتی نداره.امیدوارم نوادگان امام عزیز کمی به خود بیان.مخصوصا این خانم نعیمه خانم اشراقی.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *