قالب وردپرس افزونه وردپرس

بررسی چند نمونه عملیات فرهنگی

اینها متن عرایضم است در جمع مسؤولان فرهنگی بسیج دانشجویی دانشگاه تهران در جمعه ۲۴ آبان ۸۷. بنا بود چند پیش‌نهاد بدهم برای کارهای فرهنگی. ۹ پیش‌نهاد داشتم که تفصیل آنها از حوصله این نوشتار خارج است.
اگر تاریخ نهضت انقلاب اسلامی ایران را خوانده‌ باشیم؛ فرازهای مختلفی در آن دیده می‌شود که لطف و منت خداوند سبحان، تجلی آشکاری پیدا می‌کند و حتی چشمهای نامحرم نیز، قادر به مشاهده آن است. از ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ بگیرید که نهضت مردمی تا دم دروازه‌های کاخ مروارید پیش می‌رود و به اعتراف اسدالله علم، برای دسترسی به محمد رضا پهلوی و به هلاکت رساندن او، تنها باید یک لایه حفاظتی را پس بزند؛ اما این اتفاق نمی‌افتد و نهضتی که هنوز نیروهای آن در شکمهای مادران یا گهواره‌ها به سر می‌برد؛ به پیروزی نمی‌رسد. پیروزی موقتی که در نگاه کلانتر، چیزی جز شکست درازمدت نیست.
تا ۱۴ آبان ۱۳۸۷ که آقای علی کردان، از دولت عدالت‌خواه کنار گذاشته می‌شود تا یکی از نمادهای نظم ناعادلانه مدیریتی کشور یعنی مسابقه شرم‌آور مسؤولان برای خرید مدرک تحصیلی و جعل سوابق علمی به شکل عبرت‌آموزی پایان یابد.
از سوی دیگر نباید از یاد ببریم که همه این لطف و منت الهی، تنها و تنها برای افتخار این نهضت به تلاش در زیر سایه پرچم حضرت بقیه الله (عج) و پیروزی نهایی جبهه حق بر باطل است. بنابرین بسیار طبیعی است که علی‌رغم همه تلاشها و اخلاصهای نیروهای این نهضت، پیروزی نهایی به دستان ما شکل نگیرد و همانگونه که معصوم (ع) فرموده‌اند پیروزی موعود در دریایی از عرق و خون به ثمر رسد.
اما جمع حاضر، یکی از خصوصی‌ترین و محرم‌ترین جمع‌های نظام جمهوری اسلامی است. خود بهتر می‌دانید که هر اندیشه‌ای به خلق گفتمانی می‌انجامد که نتیجه این گفتمان یک حرکت بزرگ خواهد بود و ما در مسیر اندیشه اسلام ناب محمدی (ص)، از مرحله نهضت انقلاب اسلامی و تشکیل جمهوری اسلامی گذر کرده‌ایم و در تلاشیم تا با نیل به دولت اسلامی، به مراحل بعدی که ایجاد جامعه نمونه اسلامی و ان شاء الله تشکیل تمدن اسلامی است؛ خود را نزدیک کنیم.
اما گفتمان انقلاب اسلامی برای پیشبرد اهداف خود دست به خلق نهادها و ساختارهایی زده است که به نوعی بی‌بدیل و بی‌هماورد هستند: از تشکیل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گرفته تا جهاد سازندگی و بسیج مستضعفین و ….
اما در بین همه این حرکتها، چند حرکت در فاصله پذیرش قطع‌نامه ۵۹۷ تا رحلت حضرت امام (رض)، کلیدی و بسیار تامل‌برانگیز است: صدور فرمان تشکیل بسیج دانشجو و طلبه و پیام ایشان به روحانیت. برای همین است که سخن گفتن در این جمع بسیج دانشجویی، سعادت بزرگی برای این فقیر محسوب می‌شود.
بسیج دانشجویی از بدو تشکیل آن در دوم آذر ۱۳۶۷ تا به امروز، به تلاش برای تحقق اهدافی مامور شده است که فهرست‌وار از کنار آن می‌گذرم:
۱ـ دفاع از اسلام و انقلاب و پاسداری از اصول تغییر ناپذیر «نه شرقی ـ نه غربی»
۲ـ ایجاد اتحاد میان حوزه و دانشگاه
۳ـ تغذیه علمی پایگاه‌های بسیج و تبیین چهارچوب‌های اصیل اسلام ناب محمدی
۴ـ اندیشیدن در باب ایجاد حکومت بزرگ اسلامی
۵ـ به وجود آوردن هسته‌های مقاومت در تمامی جهان
هرچند که علی‌الظاهر هدفهای چهارم و پنجم تنها محدود به بسیج دانشجویی نیست و کلیت بسیج به تحقق آن مامور است.
مروری بر رهنمودهای مقام معظم رهبری نیز نشان می‌دهد که این پنج راهبرد اساسی بسیج دانشجویی به بیانهای مختلف مورد تاکید ایشان بوده است هرچند که از ششم آبان ۱۳۸۱، طی پیام مشهور خود، جنبش دانشجویی را به پیگیری «مساله عدالت» مامور فرموده‌اند و در ۲۲ اردیبهشت ۱۳۸۲ در دانشگاه شهید بهشتی، تبدیل مطالبه عدالت به گفتمان غالب در محیطهای جوان و دانشجویی را خواستار شده‌اند. چرا که بنابر بیانات ایشان در افطار دانشجویی ۱۰ آبان ۱۳۸۳، «گفتمان عدالت یک گفتمان اساسی است و همه چیز ماست. منهای آن، جمهوری اسلامی هیچ چیزی برای گفتن نخواهد داشت.»
پس مشخص است که کلیه فعالیتهای فرهنگی بسیج دانشجویی باید دارای یکی از اهداف پنج‌گانه راهبردی آن باشد و در مرحله فعلی حرکت انقلاب اسلامی، مطالبه عدالت مهمترین رویکرد این فعالیتها باشد.

مطلب پیشنهادی

قهرمان‌کشی ـ نگاهی به فیلم سینمایی «مزار شریف» حسن برزیده

یکی از نیازهای روزگار ما، معرفی «قهرمان‌»ها به جوانان و نوجوانان است. غربیها در قهرمان‌سازی، …

۹ دیدگاه

  1. سلام جا باحالی به نظر می یاد در نگاه اول
    ما بیشتر می یایم اینجا
    شما هم وقت داشتید خوشحال می شم
    حاجی جان اون طرف ها دوست داشتید سر بزنید
    یا علی
    من زود زود می یام
    شما هم تونستی بیا ما رو دعوت کن ثواب داره

  2. عید قربان مبارک
    با سلام اگر شما هم تاکنون نامه ای را خطاب به دبیرکل سازمان ملل تنظیم نکرده اید به صف وبلاگ نویسان معترض بپیوندید.
    وبلاگ نویسان ایران با نگارش نامه های اعتراض آمیز نظرات واقعی شان را نسبت به حقوق بشر وادعای جدید بان کی مون مبنی برنقض حقوق بشر توسط ایران اعلام مینمایند.
    (درصورت تمایل به شرکت دراین مسابقه نامه های خود را به نشانی های پست الکترونیک ما ارسال نمایید)
    http://www.rehal.ir
    http://www.rehalh.com
    http://www.haghebashar.blogfa.com

  3. از مطالبی که فرمودید و وقتی که در برنامه بسیج گذاشتید سپاسگذارم . امیدوارم جبران کنیم

  4. اعیاد مبارک
    از این حرفا برا ما هم بزن!
    سر بزنی ممنون میشم.
    یا حق

  5. سلام
    خیلی خوشحال شدم که طرفای ما هم تشریف آوردید !
    این جمله رضا امیرخانی به نظرم بسیار زیبا است :
    فرهنگ مادر سیاست است. مضحک است تصویر فرزندی که سعی می‌کند مادرش را بزاید!
    باید اول کار فرهنگی کرد که مسجل شود کار فرهنگی واجب است .
    دور باطلی است ولی فرزندان روح الله از پسش برمی آیند .
    موفق باشید .

  6. مطلب شما در سایت پارسینه منتشر شد

  7. من آنم که رستم جهان را گرفت

  8. سالهاست این اندیشه آدم تربیت میکند

  9. به نظر شما مشخصا چه کارهای فرهنگی در دانشگاه ها می توان انجام داد؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *