قالب وردپرس افزونه وردپرس

خبرگزاری میراث فرهنگی: کارهای فرهنگی در درازمدت نمود خوبی دارند

خبرگزاری میراث فرهنگی _ کتاب _ کتاب در زندگی مردم نقش کم‌رنگی دارد و بسیاری از هموطنان ما، کتاب نمی‌خوانند. این کم‌توجهی به مقوله کتاب و کتابخوانی از سوی مسئولان و مردم، سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران را بر آن داشت تا در این باره چاره‌ای بیندیشد. برگزاری “جشن کتاب تهران” از ۲۴ آبان تا ۲۴ آذر راهی بود که این سازمان برگزید.
فرهنگسرای دانشجو یکی از مراکز فعال در این زمینه است که در برگزاری این جشن با سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، همکاری و همفکری می‌کند.
محمد سرشار، رییس این فرهنگسرا در گفت‌وگو با ستاد خبری جشن کتاب تهران درباره نقش فرهنگسرای دانشجو در این جشن گفت: «زندگی دانشجویان با کتاب عجین است. جشن کتاب تهران فرصت خوبی بود تا فعالیت‌های ما در عرصه کتاب، گستره و نمود بیشتری پیدا کند.»
برگزاری سومین دوره نمایشگاه‌های کتاب با تخفیف بالا در سطح فرهنگسراها و خانه‌های فرهنگ شهر تهران از جمله مواردی است که سرشار از آنها نام می‌برد. ایده نصب کاریکاتورهایی با موضوع کتاب و کتابخوانی در سطح شهر تهران، یکی از طرح‌هایی بود که توسط فرهنگسرای دانشجو پیگیری شد و با همکاری پایگاه اینترنتی کتاب نیوز به نتیجه رسید. همچنین انتشار ویژه‌نامه‌های هویتی دوهفته‌نامه روشنا که به معرفی تازه‌های کتاب اختصاص دارد از کارهای مهم این فرهنگسرا بوده است.
مسابقات مختلفی نیز توسط این مرکز ترتیب داده شده است. مسابقه “طعم ملس کتاب” که در زمینه نقد و معرفی کتاب است و محدودیت تعداد برنده ندارد. مسابقه “ک مثل کتاب” که به خاطرات مردم تهران از اولین دیدارشان با کتاب‌ها می پردازد یا مسابقه “بهترین کتابی که ساخته‌ام” ویژه دانش‌آموزان و با هدف آشنایی آنها با چرخه تولید کتاب و جالبتر از همه، جشنواره “زرشک زرین کتاب” که به معرفی بدترین کتاب انتخابی مردم اختصاص دارد.
سرشار درباره هدف از برگزاری جشنواره زرشک زرین کتاب این طور توضیح می‌دهد: «تعداد کتاب‌های چاپ اول داخل کشور با تعداد کتاب‌های چاپ اول در کشوری مثل آمریکا برابری می‌کند. همچنین تعداد ناشران ایرانی به شکل سرسام‌آوری زیاد است. این در حالی است که سرانه مطالعه در کشور ما بسیار پایین است و هر ایرانی در ماه، کمتر از ۴۰۰ تومان را به خرید کتاب اختصاص می‌دهد. با این اوضاع، هم باید به مردم کتاب‌های خوب را معرفی کرد و هم کتاب‌های ضعیف را شناساند تا این بضاعت محدود را اشغال نکند.»
فرهنگسرای دانشجو برنامه‌های دیگری را نیز همزمان با برگزاری جشن کتاب ترتیب داده است.
“جشن نیکوکاری کتاب” که با همکاری کمیته امداد امام خمینی اجرا می‌شود، به جمع‌آوری کتاب‌های بی‌استفاده اختصاص یافته، این کتاب‌ها پس از جمع‌آوری به نیازمندان کتابخوان ارایه می‌شوند.
محمدرضا سرشار (رهگذر) و فیروز زنوری جلالی به ترتیب با اهدای ۴۷۰ و ۴۲۰ جلد از کتاب‌های خویش در این طرح شرکت جسته‌اند.
نگار گذر “کتاب و تکنولوژی” نیز نام مجموعه کاریکاتورهایی است که رابطه تهدیدآمیز تکنولوژی را نسبت به کتاب، نمایش می‌دهد.
رییس فرهنگسرای دانشجو درباره تاثیر برگزاری این جشن در ترغیب مخاطبان به مطالعه کتاب توضیح می‌دهد: «یک ماه، زمانی طولانی است. اگر در این مدت، آنهایی که با کتاب قهرند، گوشه چشمی نسبت به کتاب نشان دهند یا آدم‌هایی که به سرعت در پیاده‌روها مسیر خودشان را می‌روند، جلوی ویترین کتاب‌فروشی‌ها کمی درنگ کنند، ما به هدف خودمان رسیده‌ایم. آرزوی همه ما این است که در هر خانواده ایرانی، یک شب تلویزیون خاموش شود و بزرگ‌تر خانواده برای کوچکترها کتاب بخواند.»
محمد سرشار در ادامه توضیحاتش می‌افزاید: «کارهای فرهنگی مثل کارهای عمرانی نیستند. کارهای فرهنگی در لایه زیرین و پنهان جامعه حرکت می‌کنند و در کوتاه مدت نمود چندانی ندارند. اما تاثیرات آنها در دراز مدت، عمیق و ماندگار است.»
http://www.chn.ir/news/?section=4&id=7299

مطلب پیشنهادی

سرشار: روحیه آزادگی و مردانگی سیاسی بارزترین ویژگی شخصیتی آیت الله مهدوی کنی ـ خبرگزاری مهر

رئیس حوزه هنری استان تهران به روحیه آزادگی و مردانگی سیاسی مرحوم آیت الله مهدوی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *