قالب وردپرس افزونه وردپرس

یادآوری مطالبات رهبر معظم انقلاب اسلامی در پایان بازدید نمایشگاه کتاب

اشاره: این مطالبات براساس بیانات رهبر معظم انقلاب در پایان دیدار از بیست و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، تنظیم شده‌اند که هرچند متن آن در دسترس رسانه‌ها قرار نگرفت اما در قالب بیانیه مجمع ناشران انقلاب اسلامی، مطرح شد.
نکته مهم اینجاست که با توجه به انتصاب رییس نمایشگاه بیست و ششم و اعضای شورای سیاست‌گذاری نمایشگاه، فرصت نسبتاً مناسبی برای پیگیری این مطالبات وجود دارد.

آغاز فعالیت ستاد برگزاری بیست و ششمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، طلیعه تکاپوئی مقدس برای برگزاری هرچه بهتر جشن بهارانه کتاب در جمهوری اسلامی ایران است. تحقق چشم انداز بیست ساله کشور در حوزه کتاب و پرچم‌داری آن در جهان اسلام، فرصتی تاریخی را برای دست اندر کاران کتاب ایجاد کرده است که نمایشگاه بین المللی کتاب تهران یکی از جایگاه‌های مهم استفاده از آن به حساب می‌آید.
جمع بندی حضور مجمع ناشران انقلاب اسلامی در بیست و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب و برآیند هم‌اندیشی دست‌ اندر کاران فرآیند تولید کتاب در کشور در این بازه زمانی، پیشنهادهائی است که می‌تواند به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سیاستگذاری و برنامه ریزی مطلوب‌تر نمایشگاه بیست و ششم کمک کند و به صورت نوبه‌ای ارائه خواهد شد.
حسن مطلع این پیشنهادها یادآوری مطالبات رهبر معظم انقلاب اسلامی در پایان بازدید نمایشگاه کتاب است. بخش نخست این مطالبات مستقیما در ارتباط با نمایشگاه بین المللی کتاب تهران بود که مخاطب ویژه آن سیاستگذاران و مدیران هستند:
۱. طراحی الگوی پیشرفت درازمدت نمایشگاه کتاب تهران در حوزه توسعه فضای کتابخوانی و عمق‌بخشی به فضای معرفت‌اندوزی و برنامه ریزی گام به گام اجرای سالانه آن.
۲. طراحی بخشی برای ارزیابی محتوایی آثار عرضه شده در نمایشگاه کتاب هر سال، توسط افراد صاحب صلاحیت و تعیین میزان و سرعت حرکت (اعم از عقب‌رفت، توقف یا پیش‌رفت) در حوزه محتوا
۳. مطالعه علمی مفهوم نمادین استقبال مردمی از نمایشگاه کتاب و شناسائی علل عدم تناسب این استقبال با میزان کتاب‌خوانی در کشور و پائین بودن شمارگان کتاب
اما بخش دیگر این مطالبات، دغدغه‌هائی کلی در حوزه نشر کتاب بود که شایسته است در بیست و ششمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، با توجه به گذشت یک سال از طرح آنها، گزارشی از عملکرد وزارت ارشاد و دیگر دستگاه‌های فرهنگی در نیل به آن اهداف به اهالی کتاب و نشر ارائه گردد:
۱. پیگیری طراحی و اجرای مفهوم «اقتصاد مقاومتی» با راه‌اندازی و تقویت کارخانه‌های تولید کاغذ داخلی
۲. توجه به مساله «ویراستاری» کتاب مخصوصا ویراستاری لفظی و نیز «کتاب‌آرائی» و شکل ظاهری کتاب.
۳. توجه به راه‌اندازی فروشگاه‌های زنجیره‌ای کتاب و افزایش ویترین‌های عرضه کتاب
۴. طراحی چگونگی حمایت و کمک دولت و دستگاه‌های دیپلماسی به دو طرفه کردن جاده «ترجمه» و عرضه آثار در زمینه‌های مذهبی، تاریخی، ادبیات، علوم و… به زبان‌های دیگر
امید است در سایه امداد الهی و عنایات حضرت صاحب‌الزمان (عج)، آخرین سال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت دهم، فرصتی برای تکمیل این دوره خدمت به حوزه کتاب انقلاب اسلامی باشد و همیشه، این برهه، در کارنامه کاری آن، افتخار آفرین گردد؛ ان‌شاءالله…
نشانی این نوشته در پایگاه منانشر: http://mananashr.ir/fa/content/4634/default.aspx

مطلب پیشنهادی

قهرمان‌کشی ـ نگاهی به فیلم سینمایی «مزار شریف» حسن برزیده

یکی از نیازهای روزگار ما، معرفی «قهرمان‌»ها به جوانان و نوجوانان است. غربیها در قهرمان‌سازی، …

یک دیدگاه

  1. سلام با مطلبی در مورد یلدا به روز هستم
    احتمالا برای شما جالب باشد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *