یکی از کتابهای خوبی که درباره ایالات متحده آمریکا، خواندهام؛ کتاب «رویای آمریکایی» هوارد زین (۱۹۲۲ـ۲۰۱۰) است. پیش از این کتاب «تاریخ آمریکا» آندره موروا (۱۸۸۵ـ۱۹۶۷) را خوانده بودم اما کتاب «رویای آمریکایی» مکمل خوبی برای آن بود.
هوارد زین یک مورخ چپگرای آمریکایی است و با نگاهی انتقادی، تاریخ ایالات متحده آمریکا را بازخوانی کرده. بنابرین باید ابتدا تاریخ آمریکا را به تفصیل خواند و سپس به سراغ کتاب او رفت.
از ویژگیهای مهم این کتاب، اختصار، خوشخوانی و به روز بودن آن است هرچند که ترجمه ضعیف خانم فاطمه شفیعی سروستانی و عدم اشراف ایشان به معادل مرسوم فارسی اصطلاحات خاص، از قوت کار کاسته است. (به عنوان نمونه، ایشان «اصلاحیه»( Amendment)های قانون اساسی را «تبصره» ترجمه کرده است.)
همچنین سهلانگاری جدی ناشر در تهیه نسخه با کیفیت تصاویر کتاب و بسنده کردن به نسخه بسیار کمکیفیت آنها، باعث شده تا تصاویر کتاب قابل مشاهده نباشند.
کتاب «رویای آمریکایی» نسخه بازنویسیشدهای از کتاب مفصلتری به نام «تاریخ ایالات متحده برای مردم» است که خود هوارد زین آن را برای جوانان بازنویسی کرده و با نام «تاریخ ایالات متحده برای جوانان» (A Young people’s history of the united states) در سال ۲۰۰۹ منتشر کرده است.
انتشارات هلال در سال ۱۳۸۹ این کتاب را در ۴۳۲ صفحه با عنوان «رویای آمریکایی: روایتی دیگر از تاریخ مردم آمریکا» منتشر کرده است.
اولویت خواندن کتاب «رویای آمریکایی» را توصیه میکنم.
مطلب پیشنهادی
قهرمانکشی ـ نگاهی به فیلم سینمایی «مزار شریف» حسن برزیده
یکی از نیازهای روزگار ما، معرفی «قهرمان»ها به جوانان و نوجوانان است. غربیها در قهرمانسازی، …
سلام ..
تشکر بابت معرفی کتاب در زمینه تاریخ آمریکا….چند وقت بود دنبال منبعی می گشتم تا اینکه در سایت شما به پاسخم رسیدم….تشکر
سلام
در صورت تمایل ما را نیز در پیوند های خود قرار دهید
ما قبلا این کار را انجام داده ایم
یا حق
با سلام آقای سرشار من مشتاق هستم نقد شما را بر زندگی نامه داستانی تپه جاویدی و راز اشلو اکبر صحرایی بخوانم. ظاهر نقد شما بر روی فیس بوک است و ما که فیتلر شکن نداریم و نمی خواهیم استفاده کنیم از خواندن نقد شما محروم هستیم. خواهش مندم نقد را بر روی همین وبلاگ تان بگذارید تا بتوانیم استفاده کنیم.
من هم دوست دارم نقد کتاب تپه جاویدی و راز اشلو آقای صحرایی را بخوانم. کتاب را چندبار تا به امروز خواندم و لذت بردم.خاطرات از زیان همسر شهید مرتضی جاویدی درخشان و ماندگار است.
————
سرشار: سلام علیکم. به این نشانی مراجعه فرمایید:
http://www.tardid.com/archives/1391/03/post_253.php
جرادرمورداقامهدی خان هاشمی چیزی نمی نویسی؟واسه سرگرمی بد نیست!نکنه چون خودتم اقازاده هستی هواشو داری؟ای کلک!
————
سرشار: سلام. گفتگویم با رجانیوز را بخوانید. درباره مهدی هاشمی هم گفته ام.