قالب وردپرس افزونه وردپرس

تلاش برای رسیدن به «مسجد طراز اسلامی»

مسجد قبا ـ اولین بنای ساخته‌شده در اسلامدر این چند سال اخیر، این توفیق را داشته‌ام که پیامهای حضرت آقا به اجلاسهای سراسری نماز را بخوانم و استفاده ببرم.
اما پیام حضرت آقا به نوزدهمین اجلاس سراسری نماز، بو و طعم شیرین دیگری داشت. تاکید ایشان بر تلاش برای رسیدن به «مسجد طراز اسلامی»، جان تازه‌ای بود که بر این کلام و اهتمام همیشگی فقیر دمیده شد.
برادران و خواهرانی که در این یکی ـ دو سال، در خدمتشان بوده‌ام؛ از انگیزه بالایم برای جلب توجه جدی مسؤولان به مساله مسجد، آگاهند. در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، در سازمان ملی جوانان و در همین کانون اندیشه جوان ـ که اکنون در آن به سر می‌برم ـ کوشیده‌ام مدیران و مسؤولان و دغدغه‌مندان را به سمت مسجد محوری، توجه دهم.
پیش از این، در این وبلاگ نیز، یکی ـ دو نوشته درباره محور قرار دادن مسجد نوشته بودم.
اما غرض از نگارش این مقدمه، دعوت از دوستان و برادران و خواهران است برای اندیشیدن و نوشتن درباره مسجد طراز اسلامی.
لطفاً این فقیر را هم بی‌خبر نگذارید.

مطلب پیشنهادی

قهرمان‌کشی ـ نگاهی به فیلم سینمایی «مزار شریف» حسن برزیده

یکی از نیازهای روزگار ما، معرفی «قهرمان‌»ها به جوانان و نوجوانان است. غربیها در قهرمان‌سازی، …

۵ دیدگاه

  1. سلام برادر
    مشتاق دیدار
    مطلب را خواندم اما همانطور که شما هم بهتر می‌دانید مشکل اصلی داشتن الگو برای این هدف و ایده است یعنی اینکه امروزه ما کمتر می توانیم مسجدی متناسب با بیانات آقا با مقتضیات روز را به عنوان الگو معرفی کنیم و همین باعث می‌شود فرمایشات ایشان بر زمین مانده و رها شود
    به عبارت دیگه راهکار و الگو لازمه امروزه ماست
    البته شاید کارهایی هم شده که نیازمند اطلاع رسانی و انتقال تجربیات است.
    موفق باشید
    ارادتمند
    طغیانی

  2. سلام ممد جان
    بحث جالبی رو با مداقه مطرح کردی.
    صحبت هات منو یاد آقای دسمی در دانشگاه انداخت…
    بحث مدیریت فرهنگی و خاستگاه اصلی اون که به نظر من میتونه مساجد باشه،بحث خیلی مهمیه…
    امروز کارکرد مسجد درچند امر محدود خلاصه شده و این هم تقصیر خود ماست….
    نقش و کارکرد مساجد در توسعه و مدیریت شهر اسلامی،
    سلامت روانی محله،در امنیت اجتماعی و قضایی محله،در توسعه و حیات علمی محله،دراقتصاد محله،درایجاد وحدت و پشتیبانی از حرکتهای انقلابی جهان اسلام و … جزء مواردی است که بعضا و یا کلا از آن مغفول مانده ایم.
    قطعا مسجد در قرون نخستین اسلامی با این خصوصیات و ویژگیها بوده است تا بدانجا که توماس آرنولد اشاره میدارد که: «مسجد تنها یک عبادتگاه نبوده، بلکه مرکزی برای حیات سیاسی ـ اجتماعی بوده است. پیامبر (ص) سفیران را در مسجد به حضور می‌پذیرفت، شؤون دولت رااز مسجد اداره می‌کرد و برای مردم در امور سیاسی و دینی از فراز منبر پیام می‌فرستاد.”
    قطعا امروزه ما نیازمند تطبیق شرایط فعلی جامعه با این کارکرد ها هستیم و این امر هم همت و تلاش مضاعفی را طلب می کند….
    موفق باشی

  3. مسجد اسلامی در واقع همان مسجدی است که پیامبر از آن به عنوان پایگاه اداره اجتماع و حکومت استفاده می نمودند؛ یعنی همه چیز در مسجد و این پایگاه، محور همه فعالیت ها، از معنوی تا علمی، قضایی تا فرهنگی، خانواده تا نظامی و… مسجد امروز باید مرکز تولید علم شود. باید مرکز پویایی هنر اسلامی شود. باید … البته ما در سال های نه چندان دور برخی از اینها را تجربه کرده ایم و هنوز هم.مسجد الجواد پایگاه هنر انقلابی شد. پایگاه های بسیج مساجد، مرکز پشتیبانی نظامی از انقلاب شده و هست. امروز باید شاخه های دیگر ایجاد شود.همگان بدانند که اگر به دنبال حل مشکلات رفتاری – اجتماعی فرزندان یا حل مشکلات خانوادگی خود هستند باید به مسجد مراجعه کنند. اگر ایده های نو و بزرگ برای حرکت علمی کشور در سر دارند می بایست برای اجرایی شدن آن به مسجد مراجعه کنند…ملک سلیمان باید از مسجد کلید می خورد. سینما و تئاتر کشور را، مساجد باید به سود انقلاب جهانی اسلام دگرگون می کردند.اقصاد اسلامی اعم از بانکداری اسلامی و.. باید منبعث از مساجد می شد و هزاران باید و ای کاش دیگر.اما چرا تاکید و پافشاری برای تحقق همه اینها و البته مهم تر حفظ آن نداریم نمی دانم.البته همینقدر که مساجد یک یا دو ساعت پس از اقامه فرائض تعطیل می شوند تو خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل.
    ممنون از اهتمامتان

  4. سلام. بعد از مدتها با ناامیدی به وبلاگت سر زدم. خوشحالم که پس از وقفه‌ای طولانی دوباره می نویسی
    شاهد آن بوده ام که در یک محله و در یک مسجد، با آمدن امام جماعتی خوش فکر، چقدر مسجد تغییر رویه داد، چقدر بر جمعیت افزوده شد و چه رسالتهای فراموش شده ای مورد توجه قرار گرفت.
    شاید سفر امام خامنه‌ای به قم، فرجی در بهینه شدن تربیت امامان جماعت برای مسجد طراز ایجاد نماید.
    راستی، لطفا پیوند وبلاگم را نیز اصلاح کن

  5. با سلام و ارادت
    اولا قدم نورسیده، آقا احسان، مبارک. ان شالله عاقبت به خیر شه.
    به نظرم مطلبی که اشاره کردین خیلی گستره وسیعی داره، از معماری و طراحی گرفته تا جنبه معنوی و عبادی. هرچند متاسفانه مسئولین مربوطه ظاهرا از این امر غافلن. مگه چوونا دست به کار شن تو این زمینه. به هر حال فکر می کنم جامع ترین جمله پیرامون مسجد و جابگاهش تو نظام اسلامی رو حضرت امام(ره) فرمود:
    “مساجد را پرکنید. مساجد سنگر است.”
    بسط دادن همین جمله و پرداختن به جوانب گوناگون چگونگی تبدیل مساجد به همچنین سنگری ( به خصوص در جنگ نرم)به نظرم برای نیل به هدف مذکور کافیه.
    در ضمن با مطلبی از زاویه ای جدید راجع به جوانب سفر رییس جمهور به لبنان به روزم.
    التماس دعا
    سلام به والدین برسانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *