قالب وردپرس افزونه وردپرس

هنر

قهرمان‌کشی ـ نگاهی به فیلم سینمایی «مزار شریف» حسن برزیده

یکی از نیازهای روزگار ما، معرفی «قهرمان‌»ها به جوانان و نوجوانان است. غربیها در قهرمان‌سازی، تجربه زیادی دارند. این تکنیک، گریبانگیر خود ما ایرانیها هم شده است. مثلاً در فیلم «آرگو» (۲۰۱۲)، تاریخ تسخیر لانه جاسوسی ایالات متحده آمریکا در ایران، تحریف شده تا یک قهرمان جدید آمریکایی معرفی شود. پس از دو سال، حوزه هنری فیلم «مزار شریف» را …

توضیحات بیشتر »

رونمایی از نخستین ترانه فارسی در بزرگداشت رهبر مقاوم عربی، سید حسن نصرالله ـ نماهنگ «امانت دار بانوی دمشق» را ببینید

در هفتمین مراسم «روضه رضوان» ویژه بزرگداشت شهیدان عماد مغنیه (حاج رضوان) و حسن شاطری (حسام خوشنویس)، از ترانه عربی ـ فارسی «امانت‌دار بانوی دمشق» رونمایی شد. این ترانه پیشکشی از سوی جوانان ایرانی به رهبر مقاوم عربی، سید حسن نصرالله، به پاس سالها رشادت و مجاهدت ایشان است که به همت ستاد مردمی بزرگداشت سرداران شهید جهان اسلام تولید …

توضیحات بیشتر »

«معراجیها» و اثرگذاری مسعود ده‌نمکی بر فرهنگ عمومی

آقای مسعود ده‌نمکی با فیلم سینمایی «معراجیها» دوباره به میدان آمده، تا نشان بدهد بهتر از همه، ذائقه مخاطب ایرانی را می‌شناسد و برای آن، آثار هنری می‌آفریند. اگر به کارنامه ده‌نمکی با ۲۴ میلیارد تومان فروش نگاه کنیم، این توانایی به خوبی خود را نشان می‌دهد: ۱ـ اخراجیها (۱۳۸۶) با فروش ۳ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان ۲ـ اخراجیها …

توضیحات بیشتر »

متن سخنان در آیین رونمایی «دفترهای مشق شکرستان»

خیلی خوش آمدید. امروز از نگاهی، جشن شش ماهگی حوزه هنری کودک و نوجوان هم هست! تمدن غرب، چندین سده است که تجربه فرآیند مدرنیزاسیون و ملحقاتی نظیر سکولارسازی را، با کوشش بسیار، پیش می‌برد. و ما مسلمانان، وقتی از بی‌هوشی درآمدیم که دیر شده بود. تمدن غرب هیچگاه برای حمله به دیگران، صبر نکرده است. اروپاییان از روزی که …

توضیحات بیشتر »

چند کلمه درباره فیلم «زندگی خصوصی»

این روزها، فیلم سینمایی «زندگی خصوصی» حسین فرح‌بخش وارد شبکه توزیع خانگی شده. نمایش فیلم در سینماها با واکنشهایی روبرو شد که نهایتاً به لغو پروانه نمایش فیلم از سوی تیم آقای شمقدری انجامید. «زندگی خصوصی» داستان عبرت‌انگیزی دارد که علی‌الظاهر، مابه‌ازای خارجی از روزنامه‌نگاران اصلاح‌طلب داشته است. رزمندگان سابقی که به دلیل شناخت سطحی از دین (مخصوصاً تمرکز بر …

توضیحات بیشتر »

کوتاه درباره «رسوایی» مسعود ده‌نمکی

فیلم سینمایی رسوایی اقای مسعود ده نمکی پیشرفت تکنیکی خوبی برای اوست که جای تبریک دارد. درباره این فیلم چند نکته کوتاه به نظرم می رسد: اول اینکه در این فیلم، بعد اجتماعی دین (اصل امر به معروف و نهی از منکر، سنت حمایت خداوند از خرد جمعی مومنان، اصل اجتناب از موضع تهمت و ….) فدای بعد فردی دین …

توضیحات بیشتر »

اندکی درباره «زندگی خصوصی آقا و خانم میم»

گاهی وقتها، آثاری تولید می‌شود که بازتاب آنها در ذهن جامعه، آن چیزی نبوده که هنرمند آفرینشگر، در ذهن داشته. یک نمونه‌اش رمان «مردگان باغ سبز» آقای محمدرضا بایرامی که به منظور دیگری نگاشته شده بود و به گونه‌ای دیگر، فهمیده شد. به نظرم نمونه دیگرش، فیلم سینمایی «زندگی خصوصی آقا و خانم میم» است. روح الله حجازی، جوان خوبی …

توضیحات بیشتر »

تصویر شرک‌آلود در فیلم سینمایی «اخلاقتو خوب کن»

در صحنه پایانی فیلم عامه‌پسند «اخلاقتو خوب کن» ، فرشته به انسان سجده می‌کند. آن هم به این دلیل که فرشته خود را فاقد قدرت تعقل انسان و ناتوانتر از او می‌بیند. جالب است که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، چنین تعبیر اومانیستی از امر الهی به سجده غیرعبادی فرشتگان بر حضرت آدم (ع) را برمی‌تابد و به نمایش این …

توضیحات بیشتر »

بیستهایی برای ابوالقاسم طالبی ـ به بهانه نمایش «قلاده‌های طلا»، غافلگیری جشنواره فیلم فجر

دیدن «قلاده‌های طلا» آدابی دارد: باید اولش بروی و دستکم ده فیلم بخش مسابقه جشنواره فیلم فجر را ببینی؛ بعد یک گوشه پیدا کنی و «خیابانهای آرام» کمال تبریزی را روی دور تند نگاه کنی؛ آخرش که خوب گرم شدی بنشینی و «گزارش یک جشن» ابراهیم حاتمی‌کیا را تماشا کنی. اگر خوب حرص خورده‌ای و لجت درآمده، دیگر وقت دیدن …

توضیحات بیشتر »

گزارش یک مرگ ـ برای حاتمی‌کیا که ۱۲ سال است می‌خواهد به جای همرزم، میانجی باشد!

این مقاله در شماره هفتم هفته نامه «۹دی»، به تاریخ ۳۰/۱۱/۱۳۸۹، منتشر شده است. ابراهیم حاتمی‌کیا اگر بخواهد، یکی از سربازان انقلاب اسلامی است؛ او در سال ۱۳۴۰ به دنیا آمده و برای ما، متولدان آن سالها، «سربازان در گهواره» حضرت امام خمینی(رض) هستند؛ چه ایرانی، چه لبنانی، چه عراقی، چه افغانی، چه پاکستانی و چه آفریقایی و اروپایی و …

توضیحات بیشتر »