دیروز، مجری برنامه «چاپ اول» درباره «مهمترین نقطه ضعف شبکه کودک» پرسید. پاسخ من به این سوال، واکنش شبکه ضدانقلابی من و تو را به دنبال داشت. در شبکه کودک، جای قهرمانهای بومی بسیار خالی است. راهحل آن هم ساخت پویانماییهایی است که قهرمانسازی کنند. چون آثار نمایشی به نسبت برنامههای تلویزیونی قدرت بسیار بیشتری برای قهرمانسازی دارند. این تجربه …
توضیحات بیشتر »روزنوشتها
از مدیریت پیام تا مدیریت ادراک
تابهحال سرود ملی جمهوری اسلامی ایران را به این زبان ندیده بودم: به زبان جهانی موسیقی، فراتر از گستره زبان فارسی! رسانههای ما همیشه برای جهانشمولکردن ارزشهای انقلابمان تلاش کردهاند و برای جهانیسازی انقلاب مجبور شدهایم از ابزارها و قالبهای جهانی استفاده کنیم. چیزی که نامش را #مدیریت_پیام گذاشتهاند و به #سازمان_صدا_و_سیما و خیلی جاهای دیگر ابلاغ کردهاند و هر از چندی هم گزارش …
توضیحات بیشتر »درباره جهان داستانی رمان رستاخیز عاشقی
هفتهنامه #مثلث گفتگویی طولانی از من را درباره #داستانمنتشر کرده.در بخشی از آن درباره تفاوت جهان داستانی رمان #رستاخیز_عاشقی با محیط اطرافمان گفتهام: 《نویسنده باید بداند که برای چه نسلی و از چه تاریخی مینویسد. اگر تکلیف نویسنده با خودش روشن باشد، سبک این نگارش را نیز متاثر میکند. اگر موضوع یک اثر ماجراهای سیاسی و جناحی باشد، در کوتاهمدت شاهد اقبال رسانهای و …
توضیحات بیشتر »قهرمانکشی ـ نگاهی به فیلم سینمایی «مزار شریف» حسن برزیده
یکی از نیازهای روزگار ما، معرفی «قهرمان»ها به جوانان و نوجوانان است. غربیها در قهرمانسازی، تجربه زیادی دارند. این تکنیک، گریبانگیر خود ما ایرانیها هم شده است. مثلاً در فیلم «آرگو» (۲۰۱۲)، تاریخ تسخیر لانه جاسوسی ایالات متحده آمریکا در ایران، تحریف شده تا یک قهرمان جدید آمریکایی معرفی شود. پس از دو سال، حوزه هنری فیلم «مزار شریف» را …
توضیحات بیشتر »فرصت تاریخی آزادسازی عربستان از چنگال آلسعود
با مرگ ملک عبدالله بن عبدالعزیز، سلمان ۸۰ ساله پادشاه جدید و کوچکترین برادرش مقرن ۷۵ ساله، ولیعهد عربستان سعودی شدند. به قدرت رسیدن در عربستان سعودی، پیچیدگیهای زیادی دارد که به زنبارگی ملک عبدالعزیز برمیگردد. او در ۷۷ سال عمرش، ۳۸ زن (البته همزمان ۴ زن) داشت که از آنها ۳۶ پسر و ۳۰ دختر به دنیا آمدند. براساس …
توضیحات بیشتر »پاسخ سفیر سوئد به نامه صادق زیباکلام درباره نامزدی علی مطهری در جایزه صلح نوبل چیست؟
پیتر تیلر، همان سفیر بیادب اروپایی است که در آذر ماه ۱۳۹۱ به ایران آمد و در مقابل رییسجمهور، پایش را روی پا انداخت. البته در همان جلسه، دکتر احمدینژاد براساس عرف دیپلماتیک مقابله به مثل کرد. پس از نطق آقای علی مطهری، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی و اعتراض به حصر سران فتنه، آقای صادق زیبا کلام …
توضیحات بیشتر »ش. ج. ـ داستان کوتاهی درباره شهرام جزایری
اشاره: این داستان در سال ۱۳۹۲، در مجموعه داستان «زنها همه مثل هماند» از مجموعه گزیده ادبیات معاصر انتشارات تکا، به چاپ رسیده است. «وزارت اطلاعات اعلام کرد صبح دیروز، آقای ش. ج.، مفسد اقتصادی مشهور، تحویل قوه قضاییه شده است. به گزارش روابط عمومی وزارت اطلاعات، پرونده فرار ش. ج. تکمیل شده و این وزارت خانه، درخواست تعلیق دو …
توضیحات بیشتر »چه روزی برای نامیدن روز ملی دختران مناسبتر است؟
در سال ۱۳۸۵، به پیشنهاد فرهنگسرای دختران، «روز ملی دختران» به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسید. این کار و این انتخاب، به چند دلیل درست نبود و از همان زمان، از مخالفانش بودم: اولاً بنا بر رویکرد جنسیتمدار، در کنار روز دختران باید روز پسرانی هم وجود داشته باشد. اما در تقویم کنونی، روز ولادت حضرت علی اکبر(ع)، «روز …
توضیحات بیشتر »خستگی
به خانه که میرسی، موجود خستهای هستی که شیره شادابی و سرزندگی و تجربهکردن را از تنت بیرون کشیدهاند. میبینی و میشنوی و نمیفهمی. چشمت به ساعت است و عقربههایی که مثل پلکهایت، روی ۱۲ به هم میرسند. تنها شیرینی زندگیات، عمق لذت خوابهایت شده. جولان روح، وجودت را از نیروی کیهان پر میکند و بیدار میشوی تا چرخدندههایی را …
توضیحات بیشتر »چرا انتخاب آقای ملکاحمدی به عنوان دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور، یک اقدام ارتجاعی و غلط بود؟ ـ نامهای از یک کتابدار
پیشتر در گفتگویی با خبرگزاری مهر، پیشینه نهاد کتابخانههای عمومی کشور را به اجمال بررسی و انتخاب آقای ملکاحمدی را تقبیح و اصلاح این خطا را تحسین کرده بودم. این موضعگیری براساس اخباری بود که از مدیران و کتابداران نهاد به دستم میرسید. یکی از این موارد، دردنامهایست که یک کتابدار در ۱۶ اردیبهشت امسال، ارسال کرده است. بخشهایی از …
توضیحات بیشتر »